ПОДІЇ | Всі Події

Вперше в КМУ проведено захист дисертації випускниці аспірантури на здобуття ступеня доктора філософії

7 лютого 2024 року вперше в Київському Медичному Університеті було проведено захист дисертації випускниці аспірантури Анзіної Катерини Миколаївни на тему «Фармакогностичне дослідження деяких представників роду Самосил» на здобуття наукового ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 226 – «Фармація, промислова фармація».

Науковим керівником дисертації виступив завідувач кафедри хімії КМУ, доктор фармацевтичних наук, Гудзенко Андрій Вікторович.

Офіційні опоненти:
– Кошовий Олег Миколайович, доктор фармацевтичних наук, професор, професор кафедри фармакогнозії та нутриціології Національного фармацевтичного університету;
– Мазулін Олександр Владиленович, доктор фармацевтичних наук, професор, професор кафедри клінічної фармації, фармакотерапії, фармакогнозії та фармацевтичної хімії Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.

Офіційні рецензенти:
– Коновалова Олена Юріївна, доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри фармацевтичної і біологічної хімії, фармакогнозії ПВНЗ «Київський медичний університет»;
– -Сидора Наталя В’ячеславівна, доктор фармацевтичних наук, професор кафедри фармацевтичної і біологічної хімії, фармакогнозії ПВНЗ «Київський медичний університет».

Засідання було проведено під головуванням Середи Петра Івановича, доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри фармакології та фармакотерапії КМУ з дотриманням вимог Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії, затвердженого постановою КМУ від 12.01.2022 року №44.

Під час захисту була забезпечена аудіофіксація (запис фонограми) та відеофіксація, які будуть доступні для перегляду на офіційному веб-сайті університету за посиланням: https://youtube.com/live/go2TInqF2s4 протягом 6 місяців з дня затвердження рішення разової спеціалізованої вченої ради.

Засідання мало характер відкритої наукової дискусії, були задано понад 20 запитань від усіх учасників зібрання: голови ради, опонентів, рецензентів, запрошених співробітників кафедри, представників закладів вищої освіти України. Здобувач надала вичерпні відповіді на всі запитання, які задовольнили всіх членів разової спеціалізованої вченої ради. Кожен з опонентів та рецензентів надав належну оцінку дисертації та її автору.

У ході засідання рада встановила високий рівень набуття здобувачем теоретичних знань, умінь, навичок та інших компетентностей, що дало їй можливість закінчити науково-дослідну роботу, яка містить нові положення і нові науково-обґрунтовані результати у галузі фармакогнозії.

Дисертаційна робота Анзіної Катерини Миколаївни є завершеною кваліфікаційною науковою працею, в якій досліджено нові біологічно активних речовини самосилу гайового та самосилу гірського, вивчено їх фізико-хімічні та біологічних властивостей, оптимальні умови екстракції БАР. Отримано сухий екстракт та вивчено його токсичність та біологічна активність. Складено проекти методик контролю якості «Трава самосилу гайового», «Трава самосилу гірського» та «Сухий екстракт трави самосилу гайового».

За результатами відкритого голосування було одноголосно прийнято рішення щодо присудження Анзіній Катерині Миколаївні ступеня доктора філософії в галузі знань 22 Охорона здоров’я за спеціальністю 226 – Фармація, промислова фармація.

Необхідні документи подані для затвердження до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Щиро вітаємо Анзіну Катерину Миколаївну з захистом дисертації і зичимо нових наукових і професійних звершень!

13.02.2024
ПОДІЇ | Всі Події
22
ЖОВ
Майстер-клас «Основи роботи з елайнерами»
Майстер-клас відбудеться 21-22 жовтня 2024 року на базі  СтоматЦентру «УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ» (м. Київ, вул.Антона Цедіка, 7).
07 Жовтня 2024
22
ЖОВ
Екскурсія до медичного центру “Мати та дитина”
 Запрошуємо 22 жовтня 2024 року о 8:00 вступників до інтернатури за спеціальностями «Акушерство і гінекологія» та «Анестезіологія та інтенсивна терапія» на екскурсію до медичного центру «Мати та дитина», який знаходиться за адресою: вул. Юрія Литвинського, 54/15
16 Жовтня 2024
24
ЖОВ
Екскурсія до медичного центру «Median»
Екскурсія до медичного центру «Median» відбудеться 24 жовтня о 13:00, за адресою: вул. Ярославська, 55.
18 Жовтня 2024
25
ЖОВ
Запрошуємо на перший День відкритих дверей вступної кампанії 2025!
У Київському Медичному Університеті розпочинаються дні відкритих дверей вступної кампанії 2025. Ми раді бачити у стінах КМУ майбутніх лікарів, лікарів-стоматологів та фармацевтів на першому Дні відкритих дверей, який відбудеться 25 жовтня 2024 року о 16:00.
14 Жовтня 2024
НОВИНИ КАФЕДР | Всі новини
Новини кафедри неврології, психіатрії та фізичної реабілітації
Викладачі Київського Медичного Університету постійно проходять стажування у за кордоном і беруть ...
22 Жовтня 2024
Новини кафедри дитячої терапевтичної стоматології
2 жовтня 2024 року відбулося підписання Меморандуму про співробітництво з Казахстанським медичним...
22 Жовтня 2024
Новини кафедри фармацевтичної і біологічної хімії, фармакогнозії
12-13 жовтня 2024 року студентки 3 курсу факультету фармації та психології Тоболіна Діана, Бігняк...
17 Жовтня 2024
Студенти КМУ відвідали захід «Дні кар’єри»
2 жовтня 2024 року студенти Київського Медичного Університету разом із завідувачем кафедри соціал...
14 Жовтня 2024
Новини кафедри громадського здоров’я та мікробіології
4 жовтня 2024 року студенти КМУ в рамках вивчення освітнього компоненту «Мікробіологія, вірусолог...
14 Жовтня 2024
ОФІЦІЙНІ ПОРТАЛИ
ПАРТНЕРИ | Всі Партнери