ПОДІЇ | Всі Події

17 травня – Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією

Щорічно, 17 травня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) відзначається Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією. Гасло Всесвітнього дня боротьби з гіпертензією 2021 року: «Вимірюйте свій артеріальний тиск, контролюйте його і живіть довше».

Артеріальна гіпертензія або гіпертонія – це підвищення артеріального тиску. Підвищений артеріальний тиск без належного лікування може призвести до інфаркту, інсульту, ниркової чи серцевої недостатності, погіршення зору та інших ускладнень. Артеріальна гіпертонія разом з іншими серцево-судинними захворюваннями посідає перше місце у світі та Україні за показниками смертності. Понад 1,5 млрд. людей на планеті страждають на це захворювання, причому майже 45% з них навіть не знають, що мають підвищений артеріальний тиск.

Симптоми артеріальної гіпертензії:
• підвищений тиск (верхня межа – 140 мм.рт.ст., нижня – 90 мм.рт.ст.)
• головний біль (найчастіше в потиличні чи тім’яній частині)
• періодичний шум у вухах, потемніння в очах та запаморочення
• біль в ділянці серця
• підвищене серцебиття (понад 90 разів на хвилину в спокійному стані)
• відчуття задухи

Замислитись про профілактику гіпертонічної хвороби необхідно в молодому віці, особливо, якщо хтось із близьких родичів хворів на серцево-судинні захворювання. Відмовтесь від паління, надмірного вживання алкоголю, уникайте стресових ситуацій, підтримуйте нормальну масу тіла та регулярно займайтесь спортом  – саме ці прості і корисні звички стануть запорукою міцного здоров’я та довголіття!

 

17.05.2021
ПОДІЇ | Всі Події
07
ТРА
Лекція пластичного хірурга Шкіренка Олексія Юрійовича «Сучасні аспекти пластичної хірургії»
Лекція відбудеться 7 травня 2024 року об 11:00 за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
25 Квітня 2024
07
ТРА
Екскурсія мережі медичних клінік Into-Sana
Київський Медичний Університет продовжує знайомити майбутніх інтернів з базами стажування. Запрошуємо 7 травня 2024 року о 12:00 на екскурсію до мережі медичних клінік Into-Sana
30 Квітня 2024
09
ТРА
Екскурсія до медичного центру «Median»
Чергова екскурсія відбудеться 9 травня о 14:00, до медичного центру «Median», за адресою: вул. Ярославська, 55.
01 Травня 2024
10
ТРА
Презентація магістерської програми «Клінічна психологія»
Запрошуємо всіх зацікавлених на презентацію магістерської програми «Клінічна психологія», яка відбудеться 10 травня 2024 року о 16:00, у головному кампусі за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
30 Квітня 2024
ОФІЦІЙНІ ПОРТАЛИ
ПАРТНЕРИ | Всі Партнери