Кафедра пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії, хірургічної косметології з курсом основ приватної лікарської практики

Адреса: вул. Глибочицька, 32-Б, м. Київ
Клінічні бази: Медичний центр «Меділенд», вул. Коперника, 12-Д, м. Київ.
Медична клініка «Інновація», вул. Вітряного, 69, село Лютіж, Київська обл.

E-mail: prs@kmu.edu.ua
Тел.: +38 (098) 230-68-40

Завідувач кафедри

Харьков Андрій Леонідович, д.мед.н., професор, хірург вищої категорії, МВА. президент Всеукраїнської асоціації пластичних, реконструктивних і естетичних хірургів (ВАПРЕХ).
Спеціалізації: загальна хірургія, пластична хірургія, онкохірургія, хірургічна стоматологія, оториноларингологія, організація і управління охорони здоров’я.
Член Американської академії косметичної хірургії. дійсний член Європейської академії пластичної хірургії обличчя і Європейського товариства ринопластики.
Автор понад 100 профільних публікацій, співавтор 4 монографій. Має 22 ліцензії щодо нових методів експериментальної хірургії.
У 1995 році закінчив Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. У 1997 році пройшов інтернатуру на кафедрі факультетської хірургії №1 цього ж вищого навчального закладу.
У лютому 1996 пройшов навчальний курс з реконструктивної та естетичної хірургії (EURAPS, ISPRAS).
У червні 1997 року закінчив курс з ендозанальної хірургії Центру мікроендоскопічної отоларингології (м. Ярославль, РФ).
У 1998 році закінчив курс “Сучасна ринопластика” Королівської школи хірургів Великої Британії (Лондон).
У травні 1999 року пройшов курс по ринопластиці і хірургії старіючого обличчя Ягеллонського університету (м. Краків, Польща).
У лютому 2000 року закінчив курс з техніки лицьової пластичної хірургії Інституту ларингології і отіатрії Королівського Національного госпіталя горла, носа і слухового апарату (м. Лондон, Велика Британія).
З квітня 2003 року по листопад 2006 року навчався в докторантурі Інституту хірургії та трансплантології АМН України.
У 2007 році отримав ступінь магістра програми «Виконавче ділове адміністрування» в Міжнародному інституті бізнесу (МВА).
У січні 2008 року пройшов курс по септопластиці і ринопластиці у Європейській академії пластичної хірургії обличчя (м. Лінц, Австрія).
У листопаді 2010 року закінчив індивідуальний курс «Естетична хірургія грудей» (м. Стокгольм, Швеція).
У січні 2012 році пройшов курс по сучасним методам омолодження особи (м. Лос-Анджелес, США).
У січні 2014 року отримав спеціалізацію по «Отоларингології», а в липні 2014 по «Онкохірургії» в Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика.
У лютому 2014 року пройшов курс «Extreme Live Surgery Arena Course» (м. Варес, Італія).
У грудні 2016 року отримав спеціалізацію з «Хірургічної стоматології» в Українській військово-медичній академії.
З 1997 по 2006 рік працював пластичним хірургом в клініці «Віртус», Центрі естетичної хірургії і клініці «Візит-косметик».
З 2006 року був директором клініки «Медікал-клаб», а з 2007 по 2017 рік – науковим керівником клініки.
З 2017 року і по теперішній час – керівник і ідеолог клініки естетичного та психологічного здоров’я «Perfecto Room» (м. Київ) і приватного медичного центру лікування, навчання і наукової діяльності «Українська академія пластичної хірургії» (м. Київ), яка Національним бізнес-рейтингом України була номінована як «Лідер галузі -2019».
З травня 2019 року і по теперішній час – завідувач кафедри пластичної реконструктивної та естетичної хірургії, хірургічної косметології, з курсом основ приватної лікарської практики Київського медичного університету.

Штат кафедри

• Харьков Андрій Леонідович, завідувач кафедри, доктор медичних наук, професор
• Самойленко Геннадій Євгенович, доктор медичних наук, професор
• Міщенко Михайло Володимирович, кандидат медицинских наук, доцент
• Потій Валерій Валерійович, кандидат медицинских наук, доцент
• Бродська Анна Петрівна, лікар-хірург, асистент

Навчальна робота

Основний напрям роботи кафедри – це формування у майбутнього спеціаліста професійних знань та навичок з регенеративної медицини.
Навчальна робота кафедри охоплює:
• викладання базового теоретичного курсу
• засвоєння студентами навичок на віртуальних медичних тренажерах, проведення втручань на муляжах, cadaver-майстер-класи
• проведення циклів тематичного удосконалення, майстер-класів від провідних фахівців, навчання за програмою «fellowship» на зразок резидентури (півроку, рік та два роки)
• робота над створенням уніфікованих протоколів з пластичної та реконструктивної хірургії, що дозволить покращити роботу пластичних хірургів

План навчальних заходів кафедриНовини кафедри

[slideshow_deploy id=’9626’]

07.11.2019
ПОДІЇ | Всі Події
07
ТРА
Лекція пластичного хірурга Шкіренка Олексія Юрійовича «Сучасні аспекти пластичної хірургії»
Лекція відбудеться 7 травня 2024 року об 11:00 за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
25 Квітня 2024
07
ТРА
Екскурсія мережі медичних клінік Into-Sana
Київський Медичний Університет продовжує знайомити майбутніх інтернів з базами стажування. Запрошуємо 7 травня 2024 року о 12:00 на екскурсію до мережі медичних клінік Into-Sana
30 Квітня 2024
10
ТРА
Презентація магістерської програми «Клінічна психологія»
Запрошуємо всіх зацікавлених на презентацію магістерської програми «Клінічна психологія», яка відбудеться 10 травня 2024 року о 16:00, у головному кампусі за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
30 Квітня 2024
16
ТРА
Науково-практична конференція молодих вчених до Дня науки в Україні «Медицина в умовах війни»
Запрошуємо вас взяти участь у Науково-практичній конференції молодих вчених до Дня науки в Україні «Медицина в умовах війни», яка відбудеться 16 травня 2024 року у головному кампусі КМУ за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
16 Квітня 2024
ОФІЦІЙНІ ПОРТАЛИ
ПАРТНЕРИ | Всі Партнери