ПОДІЇ | Всі Події

День поширення інформації про вади серця

Сердечка цього дня нагадують не тільки про романтику, а й про серйозну кардіологічну проблему. 14 лютого, крім Дня святого Валентина, відзначається День поширення інформації про вади (пороки) серця.

Вади серця – це захворювання, викликані порушенням структури серцевих клапанів або звуженням отворів, які ними закриваються. Вони можуть бути як у новонароджених, так і у дорослих людей.

Частіше вади серця є вродженими внаслідок порушення внутрішньоутробного розвитку плоду. Це захворювання небезпечне тим, що в перший рік життя може ніяк себе не проявляти. Саме тому УЗД серця є обов’язковим обстеженням для дітей першого року життя.

Вади серця у дорослих – це найчастіше ускладнення після хвороб: ревматизму, інфекційного ендокардиту, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця.

На сьогодні, коли медицина активно рухається вперед, нові й ефективні методи лікування дозволяють повністю позбутися цього захворювання. Головне – вчасно звернути увагу на симптоми та звернутися до лікарів.

Дорослим при пороках серця необхідно диспансерне спостереження у лікаря-кардіолога та рекомендовано при цьому вести здоровий облік життя:
• уникати важких фізичних навантажень,
• раціонально харчуватися,
• нормалізувати вагу тіла,
• відмовитися від куріння і зловживання алкоголем,
• відмовитися від різких змін клімату (особливо високогірного).

14.02.2022
ПОДІЇ | Всі Події
21
ТРА
Екскурсія до стоматології «Стомлайф»
Запрошуємо 21 травня 2024 року о 12:00 вступників до інтернатури за спеціальністю «Стоматологія» на екскурсію до стоматології «Стомлайф».
14 Травня 2024
23
ТРА
Екскурсія до мережі медичних центрів «Гармонія здоров’я»
Зустріч з керівництвом центру та менторами інтернів відбудеться: 23 травня 2024 року о 12:00 за адресою: м. Київ, ул. Черновола, 12.
17 Травня 2024
24
ТРА
Лекція професора Доровських Анатолія Васильовича «Ожиріння як початок метаболічного синдрому. Нові підходи до лікування»
Лекція відбудеться 24 травня 2024 року о 12:00 за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
14 Травня 2024
24
ТРА
Запрошуємо на День відкритих дверей!
Тож, чекаємо на вас 24 травня 2024 року о 16:00 у флагманському корпусі КМУ за адресою: вул. Бориспільська, 2, «Discovery Hall» (лекторій №302).
15 Травня 2024
ОФІЦІЙНІ ПОРТАЛИ
ПАРТНЕРИ | Всі Партнери